Martin Koot – kinnisvaramaakler, investor, life-coach | Kinnisvara hind ja maksumus
Sinu personaalne kinnisvaramaakler, müügiguru ja kinnisvara tippspetsialist
kinnisvara, kinnisvaramaakler, kinnisvarabüroo, martin, martin koot, koot, maakler, broker, realtor, real estate, kinnisvaraarendus, arendus, investeeringu, investeerimine, ost, müük, korterid, majad, müüa korter, müügimees, müügispets, kinnisvarafirma, kinnisvara firma
81
post-template-default,single,single-post,postid-81,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Kinnisvara hind ja maksumus

Kinnisvara hind ja maksumus

Posted by Martin Koot in Arutelud

Mõtestamaks lahti mõisted hind ja maksumus kinnisvara kontekstis, alustan ülevaatega meie igapäevasest elust. Oma olemuselt oleme me kõik Me ju kõik ostame süüa, riideid ning kulutame suuri rahasummasid erineva pudi padi peale. Meil ju on seda kõike vaja eksole, süüa on vaja elus püsimiseks, riideid on vaja et pakkuda sooja ja loomulikult näha ka hea välja. Mitu korda olete poodi tormamanud kuna reklaamiti suurt allahindlust? Mitu korda te olete ostnud mõne toote, mis pole teie jaoks ideaalne, kuid oli odav ja siis seda vaid ühe korra kasutanud? Mitu korda olete seisnud piimaleti ees ja teinud valiku kalli ja odava piima vahel, otsustades siiski odavama kasuks ja pärast nurisenud maitse üle? Mitu korda olete ostnud paar numbrit väiksemad teksad lootuses kaotada kehakaalu kuid mis olid ainukesed sellise allahindlusega ning tegelikkuses kaal ei langenud? Jah, me peame nentima, et oleme kõik selle lõksu langenud.

Hind on see, mida me kõik maksame asjade eest praegusel hetkel, kuid maksumus on see, kui kalliks kujuneb ostetud toote või teenuse hind kasutusaja jooksul. Siinkohal tulen söögi ja riiete juurest tagasi kinnisvara juurde, kus meid pahatihti kammitseb ostuotsuse tegemisel hind. Ostja hindab kinnisvara väga erinevate parameetrite järgi: asukoht, piirkonna tulevikuperspektiivid, maja/korteri seisukord, lisavõimalused panipaikade või parkimiskohtade näol jne., kuid pahatihti saab lõpliku ostuotsuse tegemisel määravaks millegipärast HIND. Ühesõnaga inimesed on valmis loobuma suhteliselt kergekäeliselt enda jaoks ideaalsest kodust, kus oleks olemas kõik hüved ja head küljed, mida nad oma elukohast eeldaksid. Seda kõike vaid selleks, et teie arvates oli see hetk hind liiga kõrge. Selle asemel ostavad nad veidi viletsamas seisus, võibolla mitte nii heas asukohas ja emotsiooniga kinnisvara. See aga toob endaga kaasa selle, et pikemas perspektiivis võib teostatav remont, võimalik küttesüsteemi vahetus või mis iganes parendus minna kallimaks ostja oleks kohe omale sobiva kodu ostnud hetkeliselt kallima hinnaga. Kuid see on vaid rahaliselt mõõdetav väärtus. Tegelikkuses ei ole inimene selles alternatiivses odavamas kohas mitte kunagi õnnelik, kuna see ei ole ju vastanud tema ideaalile. See õnnetu olek aga lisab soetushinnale juurde hindamatu mittemateriaalse lisakulu, mis suurendab maksumust määramatusse kõrgusesse.

Seega oma kodu ostes ja valides peaks hetkeks seisatuma ja mõtlema kui piiramatute rahaliste võimalustega isik ning laskma alateadvusel juhtida teid selles suunas mida te tõeliselt tahate. Aru saades oma tegelikest soovidest hakkavad tekkima ka võimalused leidmaks need lisavahendid mis eraldasid teid ideaalsest kodust ja sundisid tegema viletsamaid valikuid. Valikute ja soovide kujundamisel aitavad teid alati Marmel Kinnisvara professionaalsed maaklerid, kes aitavad nii ideaalse elupaiga otsingul kui ka on abiks leidmaks koostöös erinevate pankadega puuudvad vahendid.

Martin Koot
Marmel Kinnisvara partner

05 Sep 2016 no comments

Kommenteeri